Vi har hørt lidt om forskellige former for ondskab, herudover har jeg lært om forskellen på romantismen og romantikken. I gruppen har vi set på Ideologikritisk analyse
Dags dato har vi lavet en lille analyse af Skyggen af H.C. Andersen. Jeg har lært lidt om forskellige ondskaber - den dæmoniske, instrumentelle, dumme og idealistiske. Vi kiggede lidt på, hvordan skyggen i historien hang sammen med idet fra Freuds personlighedsmodel. Det gav indblik.
Vi har i dag arbejdet kort med hvilke forskelle der er mellem humaniora og naturvidenskab Yderligere har vi arbejdet med ondskab fra middelalderen til renæssancen og hvordan ondskabsbegrebet har udviklet sig. Vi påbegyndte derudover gruppearbejde omkring teksten "Skyggen" af H.C Andersen hvor vi, i hver enkel gruppe, arbejdede med forskellige læsestrategier.
Jeg har forstået og analyseret 'Skyggen' af H.C. Andersen. Her har jeg lært at bruge Freuds personlighedsmodel på skrivet - psykoanalyse. Jeg har også lært fire forskellige ondskabstyper: dæmoniske, instrumentelle, dumme og idealistiske.
I forhold til læsning af skyggen ud fra et psykoanalytisk perspektiv, kommer det tydeligt til udtrykke, hvordan flere fag (psykologi og dansk) kan komplementere hinanden, når man analyserer tekster - det giver god mening i et SO-fagligt perspektiv
Af Malena: Vi har bl.a. lært om biografisk læsning, hvor vi med fokus på biografisk analyse har læst teksten 'Skyggen' af H. C. Andersen. Her fandt vi bl.a. frem til at den lærde mand, i teksten, har træk som minder om H.C. Andersen, som handler om biografisk analyse, når man bla. ser på hvordan tekstens personer afspejler sig i forfatteren.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletVi har hørt lidt om forskellige former for ondskab, herudover har jeg lært om forskellen på romantismen og romantikken. I gruppen har vi set på Ideologikritisk analyse
SvarSletMega meget ondskab!
SvarSletI dag har jeg læst Skyggen af H.C. Andersen. Herefter har vi lavet en biografisk læsning.
SvarSletDags dato har vi lavet en lille analyse af Skyggen af H.C. Andersen. Jeg har lært lidt om forskellige ondskaber - den dæmoniske, instrumentelle, dumme og idealistiske. Vi kiggede lidt på, hvordan skyggen i historien hang sammen med idet fra Freuds personlighedsmodel. Det gav indblik.
SvarSletVi har i dag arbejdet kort med hvilke forskelle der er mellem humaniora og naturvidenskab
SvarSletYderligere har vi arbejdet med ondskab fra middelalderen til renæssancen og hvordan ondskabsbegrebet har udviklet sig.
Vi påbegyndte derudover gruppearbejde omkring teksten "Skyggen" af H.C Andersen hvor vi, i hver enkel gruppe, arbejdede med forskellige læsestrategier.
Jeg har forstået og analyseret 'Skyggen' af H.C. Andersen. Her har jeg lært at bruge Freuds personlighedsmodel på skrivet - psykoanalyse.
SvarSletJeg har også lært fire forskellige ondskabstyper: dæmoniske, instrumentelle, dumme og idealistiske.
Om ondskab i forskellige tidsperioder og specielt i romantismen.
SvarSletHar nogenlunde lært at læse med syn på biografisk metode. Dette er i forhold til HC og hans liv samlignet med skyggen
SvarSletI forhold til læsning af skyggen ud fra et psykoanalytisk perspektiv, kommer det tydeligt til udtrykke, hvordan flere fag (psykologi og dansk) kan komplementere hinanden, når man analyserer tekster - det giver god mening i et SO-fagligt perspektiv
SvarSletVi har idag lært, at læse med syn på biografisk metode. Altså hvordan H.C. Andersens liv drager paralleller til skyggen.
SvarSletSamt noget med Ondskab!
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletHistorisk læsning af skyggen
SvarSletIdag mandag den 13 marts 2017
SvarSletVi læste skyggen og analyserede den ud fra en historisk vinkel og så skyggens ondhed som den instrumentelle ondhed
Vi har i dag lært om ondskab i middelalderen bl.a.,samt humaniora vs. naturvidenskab.
SvarSletAf Malena:
SvarSletVi har bl.a. lært om biografisk læsning, hvor vi med fokus på biografisk analyse har læst teksten 'Skyggen' af H. C. Andersen.
Her fandt vi bl.a. frem til at den lærde mand, i teksten, har træk som minder om H.C. Andersen, som handler om biografisk analyse, når man bla. ser på hvordan tekstens personer afspejler sig i forfatteren.